Bank Exams Practice Question and Answer

Q: 1 0.15% of $$33{1\over 3}\% $$ of Rs. 10000 is : 1 0

  • 1
    Rs. 5
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Rs. 150
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Rs. 0.05
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Rs. 105
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. "Rs. 5"
Explanation :

Q: 2 The ratio 5 : 4 expressed as percent equals : 27 0

  • 1
    125%
    Correct
    Incorrect
  • 2
    80%
    Correct
    Incorrect
  • 3
    40%
    Correct
    Incorrect
  • 4
    12.5%
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 2. " 80%"
Explanation :

Q: 3 If 10% of m is the same as 20% of n, then m : n is equal to : 1 0

  • 1
    2 : 1
    Correct
    Incorrect
  • 2
    1 : 2
    Correct
    Incorrect
  • 3
    1: 10
    Correct
    Incorrect
  • 4
    1 : 20
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. "2 : 1"
Explanation :

Q: 4 $${2\over 3}$$ is what percent of $${1\over 3}=? $$ 1 0

  • 1
    50%
    Correct
    Incorrect
  • 2
    $$33{1\over 3}\% $$
    Correct
    Incorrect
  • 3
    50%
    Correct
    Incorrect
  • 4
    200%
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. " 200%"
Explanation :

Q: 5 2 is what percent of 50 ? 5 0

  • 1
    2%
    Correct
    Incorrect
  • 2
    2.5%
    Correct
    Incorrect
  • 3
    4%
    Correct
    Incorrect
  • 4
    5%
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 3. " 4%"
Explanation :

Q: 6 If x is less than y by 25% then y exceeds x by : 5 0

  • 1
    $$ 33{1\over 3}\% $$
    Correct
    Incorrect
  • 2
    25%
    Correct
    Incorrect
  • 3
    75%
    Correct
    Incorrect
  • 4
    $$ 66{2\over 3}\% $$
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. " $$ 33{1\over 3}\% $$"
Explanation :

Q: 7 if 120 is 20% of a number, then 120% of that number will be : 1 0

  • 1
    20
    Correct
    Incorrect
  • 2
    120
    Correct
    Incorrect
  • 3
    480
    Correct
    Incorrect
  • 4
    720
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. " 720"
Explanation :

Q: 8 If 8% of x is the same as 4% of y, then 20% of x is the same as : 1 0

  • 1
    75%
    Correct
    Incorrect
  • 2
    80%
    Correct
    Incorrect
  • 3
    100%
    Correct
    Incorrect
  • 4
    125%
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. " 75%"
Explanation :

      Report Error : 0.15% of $$33{1\over 3}\% $$ of Rs. 10000 is :

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : The ratio 5 : 4 expressed as percent equals :

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : If 10% of m is the same as 20% of n, then m : n is equal to :

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : $${2\over 3}$$ is what percent of $${1\over 3}=? $$

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : 2 is what percent of 50 ?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : If x is less than y by 25% then y exceeds x by :

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : if 120 is 20% of a number, then 120% of that number will be :

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : If 8% of x is the same as 4% of y, then 20% of x is the same as :

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully