Verbal Reasoning Practice Question and Answer

Q: 1 Find the odd one out 110 0

  • 1
    whale: mammal
    Correct
    Incorrect
  • 2
    salamander: insect
    Correct
    Incorrect
  • 3
    snake: reptile
    Correct
    Incorrect
  • 4
    frog: amphibian
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. "frog: amphibian"
Explanation :

Q: 2 Find the odd one out in question 70 0

  • 1
    profit: loss
    Correct
    Incorrect
  • 2
    wise: foolish
    Correct
    Incorrect
  • 3
    virtue: vice
    Correct
    Incorrect
  • 4
    seduce: attract
    Correct
    Incorrect
  • 5
    profit: loss
    Correct
    Incorrect
  • 6
    wise: foolish
    Correct
    Incorrect
  • 7
    virtue: vice
    Correct
    Incorrect
  • 8
    seduce: attract
    Correct
    Incorrect
  • 9
    profit: loss
    Correct
    Incorrect
  • 10
    wise: foolish
    Correct
    Incorrect
  • 11
    virtue: vice
    Correct
    Incorrect
  • 12
    seduce: attract
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. "seduce: attract" 8. "seduce: attract" 12. "seduce: attract"
Explanation :

Q: 3 Statements: 1. Importance of Yoga and exercise is being realized by all sections of the society. 2. There is an increasing awareness about health in the society particularly among middle ages group of people. 45 0

  • 1
    Statement I is the cause and statement II is its effect
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Statement II is the cause and statement I is its effect.
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Both the statements I and II are independent causes.
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Both the statements I and II are effects of independent causes.
    Correct
    Incorrect
  • 5
    Both the statements I and II are effects of some common cause
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 2. "Statement II is the cause and statement I is its effect."
Explanation :

Q: 4 If ELCSUM is the code for MUSCLE, which word has the code LATIPAC? 78 0

  • 1
    CAPRICE
    Correct
    Incorrect
  • 2
    CONFESS
    Correct
    Incorrect
  • 3
    CONDUCE
    Correct
    Incorrect
  • 4
    CAPITAL
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 4. "CAPITAL"
Explanation :

Q: 5 If in a certain language, MACHINE is coded as LBB1HOD, which word would be coded as SLTMFNB? 80 0

  • 1
    TMUNGOC
    Correct
    Incorrect
  • 2
    TMUNGMC
    Correct
    Incorrect
  • 3
    TKULGMC
    Correct
    Incorrect
  • 4
    RMSNEOA
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 3. "TKULGMC"
Explanation :

Q: 6 125,80,45,20,? 77 0

  • 1
    5
    Correct
    Incorrect
  • 2
    8
    Correct
    Incorrect
  • 3
    10
    Correct
    Incorrect
  • 4
    12
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 1. "5"
Explanation :

Q: 7 In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term ? 61 1

  • 1
    4370
    Correct
    Incorrect
  • 2
    4374
    Correct
    Incorrect
  • 3
    7443
    Correct
    Incorrect
  • 4
    7434
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 2. "4374"
Explanation :

Q: 8 Statements: All the windows are doors. No door is a wall. 56 0

  • 1
    Only (1) conclusion follows
    Correct
    Incorrect
  • 2
    Only (2) conclusion follows
    Correct
    Incorrect
  • 3
    Either (1) or (2) follows
    Correct
    Incorrect
  • 4
    Neither (1) nor (2) follows
    Correct
    Incorrect
  • 5
    Both (1) and (2) follow
    Correct
    Incorrect
  • Show Answer
  • Workspace
  • Discuss

Answer : 2. "Only (2) conclusion follows"
Explanation :

      Report Error : Find the odd one out

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Find the odd one out in question

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Statements: 1. Importance of Yoga and exercise is being realized by all sections of the society. 2. There is an increasing awareness about health in the society particularly among middle ages group of people.

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : If ELCSUM is the code for MUSCLE, which word has the code LATIPAC?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : If in a certain language, MACHINE is coded as LBB1HOD, which word would be coded as SLTMFNB?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : 125,80,45,20,?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term ?

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully

      Report Error : Statements: All the windows are doors. No door is a wall.

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully