Chemistry General Knowledge questions and answers : Chemistry GK

3 months ago 228.8K Views
chemistry General Knowledge questions

Chemistry related important General Knowledge questions | Chemistry important questions and answers Chemistry related important General Knowledge questions,Chemistry important questions and answers, Chemistry questions and answers for IAS, RAS, CDS and SSC CGL

Chemistry General Knowledge questions asked in many competitive exams and also chemistry GK is important for SSC and Banking exams. Practice with important  chemistry gk questions with answers.     

You should also check physics GK questions , Biology Gk Questions and General Science GK questions for better practice of competitive exams . 

Here you can learn chemistry general knowledge with the collection of 150 important chemistry based gk questions. Prepare for competitive exam by practice chemistry question and answers.

Chemistry-General Knowledge questions and answers 

1. Which one of the following non metals is not a poor conductor of electricity   

A.  Sulphur  
B.  Selenium
C.  Bromine
D.  Phosphorus





Answer : B.  Selenium

  
2. Which one of the following is not a chemical change ?    

A. Burning of coal in air
B. Fermentation of sugarcane juice
C. Cracking of petroleum
D. Crystallization of table salt from sea water





Answer : D. Crystallization of table salt from sea water

3. Which metal remains in the liquid form under normal conditions?  

A.  zinc
B.  radium
C.   uranium
D.  mercury





Answer : D.  mercury


4. Commercially, sodium bicarbonate is known as  

A.  Washing soda
B.  Baking soda
C.  Bleaching powder
D.  Soda ash





Answer : B.  Baking soda

5. Acetyl salicylic acid is commonly used as  

A.  A pain killer
B.  A sedative
C.  Tear gas
D.  A fertilizer





Answer : A.  A pain killer

6. Which metal is commonly used for making an electromagnet?  

A.  Copper
B.  Cobalt
C.  Iron
D.  Nickel





Answer : C.  Iron

7. The gas that is responsible for global warming is  

A.  Carbon dioxide
B.  Oxygen
C.  Methane
D.  Sulphur dioxide





Answer : A.  Carbon dioxide


8. Which of the following is the source of common salt?  

A.  Bauxite
B.  Pyrite
C.  Calcite
D.  Halite





Answer : D.  Halite

9. What is the main constituent of coal gas?  

A.  Oxygen
B.  Water
C.  Nitrogen
D.  Methane





Answer : D.  Methane

10. For Which one of the following is the density maximum ?  

A. Chloroform
B. Water
C. Benzene
D. Ice





Answer : B. Water

If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below. 

Showing page 1 of 13

    Choose from these tabs.

    You may also like

    About author

    Rajesh Bhatia

    A Writer, Teacher and GK Expert. I am an M.A. & M.Ed. in English Literature and Political Science. I am highly keen and passionate about reading Indian History. Also, I like to mentor students about how to prepare for a competitive examination. Share your concerns with me by comment box. Also, you can ask anything at linkedin.com/in/rajesh-bhatia-7395a015b/.

    Read more articles

      Report Error: Chemistry General Knowledge questions and answers : Chemistry GK

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully