Number System Questions in Hindi for SSC and Bank Exams

3 months ago 6.1K Views
Number System Questions in Hindi

Number system questions in Hindi are available here for all competitive exams. Students can easily practice number system questions in Hindi with answers, who are preparing for SSC, bank exams and other competitive exams. These number system questions and answers in Hindi will help aspirants to get the better score in their exams.

You can practice more of number system questions and answers in English.

हिंदी में नंबर सिस्टम प्रश्न सभी प्रतिस्पर्धी परीक्षाओं के लिए यहां उपलब्ध हैं। छात्र इन नंबर सिस्टम सवालों के साथ आसानी से अभ्यास कर सकते हैं, जो एसएससी, बैंक परीक्षा और अन्य प्रतिस्पर्धी परीक्षाओं की तैयारी कर रहे हैं। हिंदी में ये नंबर सिस्टम के प्रश्न और उत्तर उम्मीदवारों को उनकी परीक्षा में बेहतर स्कोर प्राप्त करने में मदद करेंगे।

Number System Questions in Hindi for Competitive Exams:

1. 358.085+42.91+25.55=?

(A) 425.565

(B) 426.545

(C) 426.555

(D) 425.545


Ans .  B

2. 15.593-9.214-3.452-2.191=?

(A) 1.874

(B) 0.686

(C) 2.342

(D) 0.736


Ans .  D

3. 534.596+61.472-496.708=?+27.271

(A) 126.631

(B) 62.069

(C) 72.089

(D) 132.788


Ans .  C

4. 28.314-31.427+113.928=?+29.114

(A) 81.711

(B) 80.701

(C) 71.711

(D) 81.701


Ans .  D

5. 65.4÷13.08×20=?

(A) 100

(B) 150

(C) 0.25

(D) 25.02


Ans .  A

6. 750.46+114.09-840.04=?-13.09

(A) 37.06

(B)  63.78

(C) 37.60

(D) 67.38


Ans .  C

7. 4895+364×0.75-49=?

(A) 5119

(B) 3895

(C) 3907

(D) 5210


Ans .  A

8. (13.96)2-(15.03)2+(18.09)2-32.65=?

(A) 223

(B) 264

(C) 334

(D) 354


Ans .  B

If you have any query related number system questions and answers in hindi, you can ask me in the comment section. To more practice of number system questions in hindi visit next page.

Showing page 1 of 4

    Choose from these tabs.

    You may also like

      Report Error : Number System Questions in Hindi for SSC and Bank Exams

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully