Verbal resoning odd man out series

3 months ago 32.7K द्रश्य
Odd Man Out Questions

Very important and selective Verbal Reasoning Odd Man Out Series Questions and Answers. Solve these Odd Man Out Series Questions of verbal reasoning for better practice of topic. For more practice, you can visit on Odd Man Out Questions for better preparation.

Odd man out series Questions and answers:

1. इनमें से एक विषम है

(अ) यूरेनियम

(ब) पोलियम

(स) सोडियम

(द) रेडियम


 (स)



2. इनमें से एक विषम है

(अ) चोटी

(ब) घाटी

(स) पर्वत

(द) टीला



Ans .   B


3. इनमें से एक विषम है

(अ) कुल्हाड़ी

(ब) कुदाल

(स) हथौड़ा 

(द) लौहार


Ans .   D


4. इनमें से एक विषम है

(अ) मंगल ग्रह

(ब) पारा

(स) पृथ्वी

(द) नेपच्यून


Ans .   B


5. इनमें से एक विषम है

(अ) निंतब

(ब) गधा

(स) ऊंट

(द) जिराफ


Ans .   D


6. इनमें से एक विषम है

(अ) बेवजहा बोलना

(ब) लड़ाई झगड़ा

(स) लड़ाई 

(द) लुभाना


Ans .   D


7. इनमें से एक विषम है

(अ) पति :पत्नी

(ब) राजा : मंत्री

(स) कुत्ताः बिल्ली

(द) शेर : लोमड़ी


Ans .   B


8. इनमें से एक विषम है

(अ) जावा

(ब) लिस्प

(स) स्मालटाक

(द) एफिल


Ans .   D


9. इनमें से एक विषम है

(अ) रैम

(ब) फ्लैष मैमोरी

(स) हार्ड डिस्क

(द) फ्लोपी


Ans .   A


10. इनमें से एक विषम है

(अ) शुतुरमुर्ग

(ब) अल्बाट्रॉस

(स) पेलिकन

(द) पेंगुइन


Ans .   A






If you like the post please give rating, share to your friends by clicking share button and comment below.

Showing page 1 of 13

    Choose from these tabs.

    आपको यह भी पसंद आ सकता हैं

    लेखक के बारे में

    Exams Guru

    he is keen observer of all govt exams. He loves to write articles and offer advice to students.

    और अधिक पोस्ट पढ़ें

      Report Error : Verbal resoning odd man out series

    Please Enter Message
    Error Reported Successfully